Медиците от Пирогов прекратиха протестните действия. В идентични становища от синдикалните организации към болницата

...
Медиците от Пирогов прекратиха протестните действия. В идентични становища от синдикалните организации към болницата
Коментари Харесай

Пирогов спря протестите: Животът и здравето на пациентите са най-важни |

Медиците от " Пирогов "  прекратиха протестните дейности.

В идентични мнения от синдикалните организации към болничното заведение и от управлението ѝ до медиите се показва, че решението е разследване от извършената през вчерашния ден в Министерство на здравеопазването среща със доктор Стойчо Кацаров, по самодейност на БЛС. 

На срещата беше подписана взаимна декларация, съгласно която за " нелицеприятните " реплики и се удостоверява доверието към работещите в " Пирогов ".

Решението за преустановяване на протестните дейности е взето от управлението на университетската болница. 

" След изказаните мнения сред страните, взели присъединяване в дебатите Синдикатите към болничното заведение считат, че животът и здравето на пациентите са най-важни и по тази причина е несвоевременно присъединяване в протестни дейности ", съобщават от синдикалните организации Секретен сътрудник " Подкрепа " и ФСЗ КНСБ в лечебното заведение.

Конфликтът избухна след, при която бяха открити нарушавания за над 1 млн. лева Здравният министър и назначи ново управление. От болничното заведение оспориха констатациите, само че здравният министър поддържа мнението на Касата и съобщи, че самият той е бил един от пациентите, на които е била издадена.

Това изкара и в продължение на няколко дни те блокираха кръстовището при болничното заведение с искане за оставки на здравния министър доктор Стойчо Кацаров и на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев.

В сряда, по самодейност на ръководителя на БЛС доктор Иван Маджаров, враждуващите страни се срещнаха и се сплотиха към мнението, че здравната система се нуждае от промяна.

Д-р Маджаров акцентира, че 99% от нещата, които са били изговорени в общественото пространство, не дават отговор на истината, и че е време спорът да " слезе от екраните " и да бъде реализирано помирение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР